سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
لاریجانی با ورود زنان به ورزشگاهها موافق است ولی نمیتواند کاندیدای اصلاحطلبان بشود!
غلامرضا تاجگردون نماینده اصلاحطلب گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی به تازگی در بخشی از یک گفتوگو که سایت روزنامه آرمان آن را منتشر کرد درباره علی لاریجانی گفته است:
«مسئله این است که امروز برخی اصولگرایان نیز در بسیاری از مسائلی که اصلاحطلبان دنبال میکنند، با ما همنظر هستند. بهعنوان مثال در همین بحث ورود زنان به ورزشگاهها اگر از آقای لاریجانی سوال کنید، میبینید که به اصطلاح ته دلش موافق است.»
او در بخش دیگری از مصاحبه خود نیز تأکید میکند: به هر حال آقای لاریجانی نمیتواند گزینه اصلاحطلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ باشد؛ البته میتواند کاندیدای معتدلین باشد اما نمیتواند کاندیدای اصلاحات باشد.[۱]
*تامل در اظهارات آقای تاجگردون درباره علی لاریجانی را به عهده مخاطبان محترم میگذاریم...
گفتنیست، اصلاحطلبان برای انتخابات مهم ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ در تأمل پیرامون این سؤال مهم به سر میبرند که آیا میتوانند با یک کاندیدای اصلاحطلب ستادی در این انتخابات حاضر شوند یا خیر؟!
این سؤالیست که پاسخ آن، سعادت و شقاوت سایر گزینههای مورد اشاره اصلاحطلبان را معین میکند. ضمن اینکه سرنوشت احتمالا تلخ روابط رئیسجمهور روحانی با اصلاحطلبان نیز بر این معنا تأثیرگذار خواهد بود.
***
داعش در گور، سپاه در میدان و شرمندگی برای آن آدمها...
سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، سرانجام پس از حدود ۷ سال از آغاز جنگ با تروریسم تکفیری و سلفیسم پراگماتیزه در سوریه، طی پیامی به رهبر معظم انقلاب اسلامی، پایان داعش را اعلام کرد.[۲]
این پایانیافتگی ساختاری اگرچه با حبذا و آفرین گفتن عمده چهرهها و جریانات سیاسی کشور مواجه شده و خواهد شد اما در لابهلای این تشویقها و ابراز همراهیها، یک سکوت تلخ نیز وجود دارد که باید به درستی در آن مداقّه کرد.
سکوتی تلخ از جانب افراد و جریانهایی در داخل کشور که در قبال جنگ سوریه یا با نظام اسلامی و سپاه پاسداران همراهی نکردند و یا مخالفت ورزیدند.
*شاید در این مقال، مصلحت و ضروری نباشد که به هیچ نام یا مقام خاصی اشاره شود اما حقیقت این است که مردم ایران و افکار عمومی جهان طی ۷ سال گذشته و در کنار رؤیت تصمیم نظام اسلامی و مجاهدت مدافعان حرم برای نبرد با تروریستها اما شاهد مخالفخوانیهایی هم از داخل ایران اسلامی بودند.
آنها صراحتا دیدند و شنیدند که یکی از عناصر ستادی اصلاحطلب از این گفت که ما مخالف حضور نظامی ایران در سوریه هستیم و دیگری هم از این گفت که بشار اسد خونخوار است و این مردم –همان تروریستها- برای دموکراسیخواهی قیام کردهاند!
افکار عمومی دیدند و شنیدند که همین افراد در ماجرای بهانه مشهور «استفاده بشار اسد از سلاح شیمیایی علیه مردم خودش»! موضع آمریکا را تکرار و انگشت اتهام به سمت بشار اسد دراز کردند.
و در این میان کسانی از آنها هم در مجامع رسمی و در مواضعی رقیقتر اما با کنایه از این گفتند که «استفاده از سلاح شیمیایی کار خوبی نیست»!
در طول ۷ سال گذشته این صداها و کنایهها هم به گوش مردم رسید که «حزبالله باید از سوریه خارج شود» و «راه حل بحران سوریه گفتوگوست»!
مردم به وضوح میدیدیدند که افرادی از تروریست خطاب شدن سپاه قدس در مجامع بینالمللی فریاد برنمیآورند و خودشان هم حتی قولهایی در زمینه محدود شدن سپاه قدس دادهاند.
اکنون سؤال اینجاست که آیا مثل پروندههای ناتمام فتنه ۸۸، وعدههای پرطمطراق برجام و تخریب و تلفات گسترده در مسکن مهر! آیا این پرونده هم ناتمام باقی خواهد ماند یا اینکه نه! و اینبار صاحبان گفتهها و رفتارهای فوق صراحتاً به اشتباهات خود اعتراف کرده و زین پس طریقی دیگر خواهند پیمود؟!
شاید انتظار این اعتراف عقلانی یک خوشبینی بیجا به نظر بیاید اما حقیقت این است که انتظار پاسخگویی، سبب شعله کشیدن حقیقت برای نسلهای حاضر و آینده خواهد شد.
***
عراقچی: خانم اشمید دوست قدیمی و خوب من است، از مواضع اروپا در برجام تشکر میکنم!
ایسنا گزارش داد: سیدعباس عراقچی، از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده هستهای و رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام به تازگی طی اظهاراتی در سمینار همکاریهای ایران و اتحادیه اروپا با بیان اینکه «تشکر میکنم از خانم اشمید دوست قدیمی و خوبم برای سازمان دهی این سمینار و همچنین از اتحادیه اروپا» گفته است:
«تشکر می کنم از مواضع اروپاییها در برجام. امیدوارم سود ببریم از این توافق مهم، ایران به آن وفادار است و پایبند مانده و دبیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی برجام را تایید کرده است و به خاطر حمایت اروپاییها تشکر میکنم.»[۳]
*ما دقیقا نمیدانیم آقای عراقچی از کدام موضع یا حمایت اروپاییها که منجر به ایجاد دستاورد برای برجام شده باشد، تشکر کرده است؟!
اما این حقیقت، محرز است که اگر آقایان ظریف و عراقچی تاکنون توانسته بودند ولو یک حساب بانکی هم در یک کشور اروپایی باز کنند[۴]؛ اکنون این دستاورد بزرگ برجامی بر در و دیوارهای تمام شهرهای ایران تبلیغ شده بود و مردم هم برای برگزاری جشن به خیابانها فرا خوانده شده بودند!
آقای ظریف پیش از این هم بارها و بارها از عدم همکاری بانکهای اروپایی با ایران در پسابرجام انتقاد کرده بود.[۵]
با این اوصاف و بویژه در هنگامیکه اعتماد به آمریکا به عنوان کدخدای اروپا از سوی رئیسجمهور روحانی بعنوان «دیوانگی» خطاب میشود؛ مشخص نیست که آقای عراقچی با چه انگیزهای این تشکرهای پرطمطراق و عجیب را از همتایان اروپایی خود بعمل آورده است.
جالب است که گویا برخی، از ابراز دوستی و حتی هدیه دادن به وندی شرمن آمریکایی و البته بدعهدیها و تمسخرهای او پس از این محبتهای بیجا هم عبرت نگرفتهاند و قرار است تجربه تلخ ابراز دوستی با وندی شرمن باز هم تکرار شود.
***
1_ http://www.armandaily.ir/fa/news/detail/65699
2_ mshrgh.ir/800733
3_ https://www.isna.ir/news/96083017272/
4_ mshrgh.ir/783669
5_ http://www.tabnak.ir/fa/news/625508